Zastupitelstvo si neschválilo program. Kvůli Libeňáku

Po dvouhodinové debatě, která se týkala především Libeňského mostu, se pražské zastupitelstvo rozhodlo neschválit program vlastního zasedání. Zasedání tak předčasně skončilo.

Zastupitelé za Piráty se hlasování o programu zdrželi, jelikož nesouhlasili s pořadím jednotlivých bodů. Podle návrhu zastupitele ODS Ondřeje Martana měl být bod o Libeňském mostě zařazen jako první. Občané by tak neměli šanci se do diskuze zapojit, neboť by se projednávání uskutečnilo již v poledne. Aby byl Libeňský most zařazen jako první bod programu hlasovali zejména zastupitelé z řad ČSSD, TOP 09, ODS a dvanáct zastupitelů z hnutí ANO.

Rovněž měla být projednána i petice AutoMatu k legalizaci cyklistiky na území Prahy 1. Tu jsme chtěli peřadit na 16:00, aby se do ní mohla veřejnost zapojit. Koalice však náš návrh neschválila, stejně jako řadu ostatních.

„Domníváme se, že tento postup je pohrdáním občanů Prahy, kteří musí chodit do práce a nemohou se účastnit zasedání zastupitelstva v čase, kdy většina z nich musí být v zaměstnání,“ dodává Ondřej Kallasch, pražský zastupitel za Piráty.

Piráti dlouhodobě prosazují, aby se petice občanů vždy zařazovaly jako pevný bod v odpoledních hodinách.

Libeňský most se měl opravovat už dva roky
19.01.2018

Libeňský most se měl opravovat už dva roky

„Krizové uzavření Libeňského mostu pro veškerou silniční a tramvajovou dopravu je důsledkem dlouhodobě zanedbávané údržby ze strany Technické správy komunikací i nečinnosti náměstka Dolínka,“ říká pražský zastupitel za Piráty Viktor Mahrik.