Mafio-chobotnice se týká více stran, zapletení lidé musí pryč!

Jednoznačně všichni lidé, kteří jsou propojení s mafio-chobotnicí, musí pryč! A týká se to i dalších stran, nejen STAN.

O víkendu jsem vyzval gesčně odpovědného náměstka Adam Scheinherr k tomu, aby v pondělí zajistil odvolání Marka Doležala z dozorčí rady DPP s ohledem na to, že figuruje ve spisu kauzy Dozimetr. Doležal je na 24. místě kandidátky koalice SPOLU na pražský magistrát.

V mediích se můžete dočíst také o popěvku: “Když přijdem do Prahy, tak můžem v klidu krást”. Tak si podle policejních odposlechů notoval pan Redl s Jiřím Fremrem z Plzně. Ten byl již dříve pravomocně odsouzen a je poradcem Jiřího Pospíšila, dvojky na kandidátce SPOLU pro zářijové komunální volby.

Chapadla se ale dotýkají také přímo ODS, která v roce 2012 za primátora Svobody přijala půl milionu jako sponzorský dar od rodiny Redlů. To bylo už dávno po tom, kdy “Míša” Redl prokazatelně kšeftoval s mafiánem Krejčířem.

Na závěr chci zdůraznit, že se aktuální kauza netýká žádného člena Pirátské strany a že mě v tomto ohledu policie nekontaktovala. Zástupci Pirátů v dozorčích radách ani nehlasovali pro jmenování aktuálního představenstva dopravního podniku, protože ti lidé nebyli vybráni v otevřených výběrových řízeních. A to je proti našim principům transparentního vedení města.

Piráti v tom nejedou. Budou žádat prosazení dalších konkrétních protikorupčních opatření na magistrátu i v městských společnostech
28.06.2022

Po celé volební období jsme na pražském magistrátu soustavně tlačili na zavádění systémových protikorupčním opatření a celé série nástrojů kontroly veřejné moci. Výsledkem toho je, že se nám podařilo prosadit množství účinných a prospěšných nástrojů....