Piráti Praha: menu

Jakub Michálek

Mgr. Bc. Jakub Michálek je předseda klubu Pirátů v pražském zastupitelstvu. Jako právník se zaměřuje na svobodný přístup k informacím a autorské právo, vedle toho vystudoval též obecnou fyziku. V minulosti organizoval protesty proti ACTA a podal žalobu na Václava Klause za utajování informací o amnestií.

Mgr. Bc. Jakub Michálek (* 6. února 1989 Louny) je předseda klubu Pirátů v zastupitelstvu hl. m. Prahy. Zaměřuje se na svobodný přístup k informacím a autorské právo.

Jakub Michálek studoval na Gymnáziu Jana Keplera v Praze, na Oundle School ve Velké Británii a na Cranbrook-Kingswood v USA. Během pobytu v USA pracoval na University of Michigan. Na Právnické fakultě Univerzity Karlovy vystudoval obor Právo a právní věda s diplomovou prací Povinné zveřejňování informací. Vystudoval obecnou fyziku na Matematicko-fyzikální fakultě UK. Má zkušenosti z akademické samosprávy, kde byl členem akademického senátu.

Je autorem podání v precendenčním sporu u Nejvyššího správního soudu ohledně toho, že podání do datové schránky úřadu nemusí být elektronicky podepsáno, spoluautorem návrhu na zrušení čl. 2 amnestie Václava Klause, hlavním autorem návrhu Pirátů na zrušení 5% uzavírací klauzule ve volbách do sněmovny a do Evropského parlamentu.

Jí rád moruše, pistácie, rajčatovou polévku, bazalku a výrobky z lékořice. Baví ho česká opera a vážná hudba obecně, fyzikální problémy, ústavní právo a pěší výlety.

Kontakty: + 420 775 978 550, jakub.michalek@pirati.cz

Sociální sítě: Facebook, Twitter, Github

Další informace: majetkové přiznání, výkaz práce.

Napsal:

↑ Nahoru ↑