Alice Hamalová

Alice Hamalová (* 2. května 1990) je pirátskou místopředsedkynní krajského sdružení Praha, zastupitelkou za Piráty na MČ Praha 8 a členkou dozorčí rady ve společnosti Želivská provozní, a.s.

Vystudovala osmileté Gymnázium Krnov, kde maturovala z chemie. Studovala na Fakultě technologie ochrany prostředí VŠCHT Praha. V průběhu studia se specializovala na životní prostředí, analytiku a úpravu vody. Studium však nedokončila. Později pracovala na klinických testech vakcíny proti rakovině - podílela se na zajištění chodu farmaceutických laboratoří a přípravě přípravku. Absolvovala pracovní pobyt v Pekingu, kde zaučovala čínské kolegy a zlepšovala chod laboratoří.

Při své praxi na Akademii věd se věnovala provozu laboratoří laserového výzkumného centra, kontrole kvality vody a kontrole výstavby rozvodů technologické vody, kde získala další zkušenosti s plánováním a prováděním odstávek provozů, auditováním, vedením technické i provozní dokumentace, školením personálu a přípravou veřejných zakázek. Alice rutinně pracuje s legislativou i normami.

V dozorčí radě se zaměřuje na správné nakládání s vodohospodářskou technologií, její provoz, údržbu, efektivnost a finanční náročnost tak, aby Pražané měli zajištěnou co nejlepší a nejspolehlivější dodávku pitné vody. Jako místopředsedkyně krajského sdružení má na starosti zejména krajské koordinátory.

Dříve se věnovala práci s mládeží v rámci organizace Tensing pod záštitou YMCA a v DDM Spirála v Kobylisích.