Praha se následujícího půl roku stává hlavním evropským městem

Praha se následujícího půl roku stává hlavním evropským městem. Vychutnejte si velkolepé oslavy, které k tomu tento víkend pořádáme!

U Rudolfina vzlétá balón s akrobatkou a čekají vás tu také divadla, koncerty nebo besedy. Hned vedle na Mariánském náměstí pak můžete ochutnat gurmánské speciality na francouzském trhu (protože právě po Francii se předsednictví ujímáme). Na Mariánském se budou konat také filmová promítání, v neděli například uvedeme legendární český film Lásky jedné plavovlásky.

Další nabitý program plný workshopů, filmů, výstav nebo hudebních vystoupení najdete také v CAMPu, Kampusu Hybernská, na Čapadle na Hollaru, v komunitním centru Kotlaska nebo v dílně Z pokoje do pokoje. Veškerý podrobný program najdete tady.

Mimochodem před magistrátem je ještě jedna zajímavost, na kterou se můžete podívat. Takzvaná hydroponická stěna, která představuje možnosti udržitelného pěstování rostlin ve městě. Udržitelnost spolu s energetickou soběstační jsou totiž témata, kterým se chci s ostatními lídry evropských měst během našeho předsedniství obzvlášť věnovat.

Už se na to těším a přeji vám pěkný víkend!