Praha žádá, aby v pražských nemocnicích, které zřizuje Ministerstvo zdravotnictví, byla vyčleněna lůžka pro seniory

Po seznámení s aktuální situací v pobytových zařízeních pro seniory, kterou vedení města považuje za velmi vážnou, apeluje krizový štáb na ministerstvo zdravotnictví. Praha nemá žádnou vlastní nemocnici, kde by zřídila ministerstvem nařízená lůžka pro nakažené z domovů pro seniory. Apeluje proto na Ministerstvo zdravotnictví, aby v pražských nemocnicích, jichž je ministerstvo zřizovatelem, lůžka pro seniory vyčlenilo.

Pro zajištění karantény osob bez domova a osob vykázaných z trvalého bydliště doporučil Krizový štáb hl. m. Prahy jako dočasný objekt učiliště Písnice.

Pokud jde o ochranné prostředky, Praha řeší jejich nedostatek i spoluprací s ČVUT, Technickou univerzitou v Liberci a s Akademií věd, jejich pracoviště testují filtry, které by bylo možné vkládat do bavlněných roušek.

Krizový štáb dále doporučil, aby ve všech vchodech do magistrátních budov byly instalovány termokamery, první z nich je již u vchodu do Nové radnice.

Krizový štáb hl. m. Prahy vyzývá Ministerstvo zdravotnictví ČR, aby umožnilo dlouhodobý provoz a rozšíření kapacit akreditovaných laboratoří
23.03.2020

Krizový štáb hl. m. Prahy zopakoval na dnešním jednání, že metropole připravila vlastní odběrová místa. Jejich zprovoznění ale brání nedostatek odběrového materiálu, který musí zajistit ministerstvo zdravotnictví, a také nedostatečné kapacity laboratoří. Štáb dále jednal...