Štěpán Štrébl

Štěpán Štrébl (* 22. listopadu 1990) kandiduje jako lídr Pirátů na Praze 3. Vystudoval UCLA v USA a University of Cambridge ve Velké Británii. Před Piráty pracoval jako konzultant v mezinárodní poradenské společnosti. Je zodpovědný za úspěch Pirátů ve volbách, který úspěšně předpovídal již dlouho před volbami. Postavil silný realizační tým a nadesignoval a zrealizoval většinu klíčových prvků pirátské kampaně, včetně volebního autobusu nebo videa “Nejdůležitější je odvaha začít”. Bližší profesní informace o Štěpánovi jsou k dispozici na LinkedIn.

V Pirátské straně se účastnil i tvorby programu. Je například autorem pirátské rovné daně “Daně, které každý pochopí”, která pomohla Piráty ukotvit v politickém středu. Po ODS a ČSSD se tak Piráti stali třetí stranou, která nějakou takovou kalkulačku měla. Připravil také koncepci jedné stránky na všechny administrativní úkony, která se v kampani zhmotnila na https://urad.pirati.cz.