Piráti Praha: menu

Ondřej Profant

Informatik specializovaný na svobodný software. Zaměřuje se na IT systémy, technologické inovace a analýzu zavedení bezplatné MHD.

Ondřej Profant (2. května 1988) je předsedou krajského sdružení Pirátů v Praze a garantem programového bodu o svobodě informací. Byl již členem přípravného výboru České pirátské strany. Pochází a žije v Praze. Vystudoval všeobecné gymnázium. Dále studoval Matematicko-fyzikální fakultu UK, obor Obecná informatika, ale školu nedokončil. V průběhu studia se však blíže seznámil s principy open source softwaru, což ho přivedlo ke Svobodné kultuře obecně a následně i k pirátství.

Je živnostníkem se specializací na DTP (sazba knih ve svobodném systému LaTeX) a programování (PHP - Nette Framework, C# - Mono) a skriptování (Bash, JavaScript, Python). Více napoví profil na Githubu.

Stal se jedním z organizátorů Cryptoparty, kde často přednášel, připravil mnoho materiálů a vytvořil web.

Angažuje se ve svobodné kultuře - především v komunitě okolo Linuxu (Debian, Ubuntu - profil, Fedora) a občasně Wikipedii (profil). Poslední dobou spíše formou propagační činnosti v rámci aktivit u Pirátů.

Z dopravních prostředků preferuje kolo. Rád čte satirickou fantasy. Používá Fedoru a Firefox OS.

Oblíbený citát

„Jen ten, kdo je zaslepen lakotou, nenechá přítele kopírovat.“ Aaron Swartz

Vize

Chtěl bych svět, kde jsou technologie využívány ve prospěch nás všech. Vědomosti a informace jsou sdíleny bez jakýchkoliv překážek. Pravidla jsou nastavena liberálně a zákazy vychází pouze ze širokého společenského konsenzu. Jen v takovém světě je možná vzájemná dobrovolná spolupráce namísto ostře vynucené soutěže.

Kontakty: + 420 607 580 015, ondrej.profant@pirati.cz

Sociální sítě: Facebook, Twitter, Github

Další informace: majetkové přiznání, výkaz práce.

Napsal:

↑ Nahoru ↑