Ondřej Chrást

Ondřej Chrást (* 7. července 1980) je členem Pirátské strany, lídrem Pirátů v komunálních volbách 2018 na Praze 6. Pochází z Františkových Lázní a již téměř 20 let žije v Praze.

Vystudoval psychosociální studia a teologii na UK. V současné době studuje doktorát na Fakultě podnikohospodářské VŠE v oboru Arts managementu, kde zúročuje svůj dlouhodobý odborný i osobní zájem o památkovou péči a obecně o udržitelnost a propagaci kulturního dědictví. Má dlouhodobé zkušenosti z práce v neziskovém sektoru v oblasti kultury a v oblasti reforem profesního terciárního vzdělávání, kde jako projektový manažer koordinuje mezinárodní i lokální projekty související ze změnami ve vzdělávání v souvislosti se všeobecným “fenoménem 4.0.”

Rozčiluje ho arogance moci a neschopnost řešit věci poctivě a konstruktivně. Právě tyto jevy, tedy neschopnost řešit věci poctivě a konstruktivně, ho při pohledu na současnou radnici Prahy 6 (volební období 2014-2018) přiměly kontaktovat místní Piráty a pomáhat jim v komunálních volbách 2018. Rád by pomohl změnit nesmyslné prodeje obecního majetku pod cenou, neschopnost či neochotu využívat hodnotný majetek Prahy 6 pro své občany, či naprosto netransparentní procesy rozhodování o záležitostech nás, občanů.