Martin Arden

Martin Arden (* 29. března 1967) je člen Pirátů od roku 2012. Je evangelický duchovní a učitel francouzštiny. Pracuje jako poradce pro neziskové organizace. V roce 2005 založil Českou kulturní tiskovou kancelář. Je aktivní uživatel a šiřitel operačního systému Linux.

Narodil se v Táboře, od roku 2010 žije v Praze. Studoval střední průmyslovou školu na Třebešíně, Vysokou školu pro mezinárodní vztahy a zastupování v Lutychu v Belgii. Od roku 2010 studuje evangelickou teologii v Praze. Je pastoračním pracovníkem a působí také v Žižkostele na Praze 3. Od roku 2012 je členem Pirátské strany. Věnuje se mimo jiné lidem na okraji společnosti, v Praze vede a organizuje akce, kde se z pirátských poslaneckých náhrad poskytuje Pirátský guláš pro potřebné. Pořádá také veřejná setkání Pirátů a veřejnosti na téma exekuce a oddlužení.

Na Praze 3 považuje za nejdůležitější téma transparentní a otevřenou radnici, a kvalitu služeb. V roce 2019 se stal po rezignaci Tibora Vansy zastupitelem hl. m. Prahy jako 2. náhradník z kandidátní listiny Pirátů ve volbách do pražského zastupitelstva.

Oblíbený citát: “Nebát se a nekrást” – T.G. Masaryk