Ing. Ladislav Kos

Ladislav Kos (* 1986) je členem Pirátů na Praze 11. Povoláním je projektový manažer. Je členem dopravní komise na Praze 11 a místopředsedou sdružení Pirátů na Praze 11. Pochází z Prahy, většinu svého života žije na Jižním Městě.

Vystudoval ČVUT – Fakultu dopravní, kde získal inženýrský titul ve studijním oboru Dopravní systémy a technika.

Profesně se zabývá online marketingem a SEO. Dříve pracoval pro neziskovou organizaci Saferinternet.cz

Politikou se zabývá od roku 2014, kdy byl na Praze 11 osloven Hnutím ANO, za které na komunální úrovni kandidoval na nevolitelné pozici. Po dlouhotrvajích neshodách a vlastním prozření opustil ANO na počátku roku 2017. V létě 2017 se po vzájemných sympatiích přidal k Pirátům a i přes svůj politický škraloup přesvědčil při grilování.

V září 2017 se stal členem Pirátské strany. Nadále je členem dopravní a sportovní komise na Praze 11. Mezi témata, kterým se nejvíce věnuje, patří doprava, územní rozvoj a sport (jeho financování).

Mezi jeho zájmy patří aktivní sport – běh, silniční cyklistika, běžky, turistika. Zajímá se o domácí a zahraniční politické dění. Rád poslouchá jazz.