Ing. Jana Komrsková

náměstkyně primátora pro životní prostředí a klimaplán

Jana Komrsková je náměstkyně primátora hlavního města Prahy zodpovědná za životní prostředí a klimatický plán, pirátská zastupitelka v ZHMP a od listopadu 2022 také předsedkyní Výboru pro infrastrukturu, technickou vybavenost a životní prostředí ZHMP.

Po studiích na střední zemědělské a vysoké škole její cesty vedly přes různé pozice v marketingové a reklamní oblasti na Ministerstvo vnitra a pozici ministerské rady pro evropské programy (finanční manažerka) v letech 2013 až 2017. Následně od roku 2017 pracovala na obdobné pozici na Ministerstvu spravedlnosti, odkud jí kvůli mé politické funkci v roce 2018 uvolnili. V letech 2018 – 2022 byla 1. místostarostkou městské části Praha 10 a v současné době (od 16.2. 2023) plní svou současnou funkci ve službách hl. města Prahy jako náměstkyně primátora pro oblast životního prostředí a klimatického plánu.

V říjnu 2014 byla poprvé zvolena zastupitelkou své domovské městské části Praha 10 a s Piráty spolupracuji od roku 2015, dohromady je svedla především řešení témat místní komunální politiky, např. Horský hotel, Key Investments, ukončení předražené wi-fi, netransparentnost radnice atd. Mezi Piráty patří od roku 2017 s jasnou vizí hájení svobody a demokracie, otevřenosti politiky všem lidem a hlavně konkrétních komunálních témat, které někdy nejdou řešit bez základního protikorupčního nastavení – a to je krédo jak její, tak Pirátů jako celku.

Koalice pod vedením starostky Kleslové na Praze 10, jejíž součástí jsem svůj první mandát byla, neměla dlouhého trvání – po pěti měsících skončila. Rok 2018 znamenal naskočení do pozice předsedkyně zastupitelského klubu zdejších Pirátů a v rámci povolebního vyjednávání se v roce 2018 stala místostarostkou Prahy 10.

Od následujících komunálních voleb v roce 2022 sedí v lavici konstruktivní opozice Prahy 10.

Po dlouhém vyjednávání od února 2023 naplňuje pražský klimatický plán a péči o životní prostředí coby náměstkyně primátora. A tomu věnuje svoje veškeré pracovní i osobní úsilí.

Otevřený kalendář

Moje aktuality