Ing. Jan Hora

Jan Hora je členem výboru pro bezpečnost ZHMP a zastupitel hl. m Prahy za Piráty. Je rovněž členem výboru pro bezpečnost ZHMP a zastupitelem na městské části Praha 4. Pochází z Prahy 4.

V roce 2018 kandidoval do místního zastupitelstva na Praze 4 za Piráty. Na Praze 4 žije deset let, i když je původem z malé vesničky ve Středočeském kraji. Vystudoval aplikovanou informatiku na VŠE a povoláním je analytik a programátor. Postupně pracoval pro několik menších a větších firem. Je třetím místopředsedou Pirátů na Praze 4, má na starosti problematiku otevřenosti radnice, dopravy a bezpečnosti. Na celostátní úrovni je členem a koordinátorem pracovní skupiny k zákonu č. 119 (o zbraních) a k souvisejícím zákonům a normám.

V roce 2019 se zapojil i do činnosti zahraničního odboru při přípravě programu pro volby do europarlamentu. V roce 2021 se stal jako náhradník zastupitelem hlavního města Prahy za Janu Komrskovou, která rezignovala v květnu 2021.

Piráti a Starostové