Praha v rámci Programu na podporu využití volného času dětí rozdělí mezi jednotlivé žadatele přes 40 milionů korun

19. 04. 2022

Pražští radní na svém pondělním jednání projednali návrh na poskytnutí dotací v Programu podpory využití volného času dětí a mládeže na rok 2022 v Praze. Celkem bude pro tento účel vyčleněna částka převyšující 40 milionů korun.

„Dotace na podporu volnočasových aktivit plní v Praze velmi důležitou roli hlavně při zajištění finančně náročného chodu jednotlivých dětských a mládežnických kroužků a oddílů, které se významně podílejí na potlačování negativních jevů a kriminality. Dosavadní systém přidělování finančních prostředků včetně uzavírání jednoletých dotačních smluv s vybranými žadateli je vyhovující a odpovídá proměnlivosti požadavků v této oblasti,“ uvedl radní pro oblast školství Vít Šimral.

Prostřednictvím tohoto programu se finančně zabezpečuje nejen základní podpora pravidelné činnosti neziskových organizací, které pracují s dětmi a mládeží v jejich volném čase, jako jsou pronájmy, provozní náklady, údržba kluboven, klubů a sportovišť, ale i podpora příměstských táborů, víkendových akcí a táborů mimo hlavní město. Zároveň jsou podporovány jednorázové akce na území Prahy především pro neorganizované děti a mládež. Pro tuto cílovou skupinu je podpora směřována i na takzvané otevřené aktivity, které se konají formou jednorázových akcí. Podpora je rovněž zaměřena na účast kolektivů dětí a mládeže na prezentačních a soutěžních akcích v zahraničí a na vzdělávání pracovníků pracujících s dětmi a mládeží v oblasti volnočasových aktivit.

Návrhy na poskytnutí dotací přesahujících částku 200 tisíc korun v jednotlivých případech budou předloženy ještě ke schválení Zastupitelstvu hl. m. Prahy.

Piráti navrhují pro rozšíření středoškolských kapacit využít opuštěnou bývalou budovu radnice na Praze 10, na místo nákupu předražené budovy zatížené věcným břemenem
14.06.2024

Praha, 14. června, 2024 – Zastupitelský klub Pirátů na pražském magistrátu schválil usnesení, ve kterém na základě nyní předložených informací zásadně nesouhlasí s návrhem na úplatné nabytí nemovitosti na adrese Kodaňská 1392/97. Samotný objekt je...