Bc. Jiří Koudelka

Jiří Koudelka (* 2. srpna 1981) je členem Pirátů od dubna 2017 a 2. místopředsedou sdružení Pirátů na Praze 13 od května 2018. Je rovněž členem výboru pro IT a Smart City v ZHMP. Narodil se v Mělníce, nicméně většinu života strávil na Praze 13 a 17.

Vystudoval Gymnázium U Libeňského zámku, obor informatika. Dva roky strávil na FEL ČVUT a získal titul bakaláře na VŠE v oboru informatika a statistika. Už během studia se věnoval práci v IT firmách.

Během praxe získal zkušenosti s vývojem širokého spektra aplikací – od software pro krizové řízení a státní správu, přes intrawebové CRM systémy až po mobilní aplikace. V současnosti pracuje jako OSVČ především na vývoji nativních mobilních aplikací pro platformu Android.

U Pirátů se věnuje především analýze IT zakázek pražského magistrátu. V roce 2018 byl ve výběrovém řízení pražských Pirátů vybrán do dozorčí rady společnosti Operátor ICT, která se věnuje informatice pražského Magistrátu a hlavního města Prahy. Je jejím předsedou. Je úspěšný vývojář a analytik. Zároveň je členem výboru pražského zastupitelstva pro ICT a Smart City. Minulé volební období (2014–2018) byl poradcem pirátských zastupitelů pro oblast informatiky na Magistrátu hl. m. Prahy a nyní získává zkušenosti s fungováním IT ve veřejné správě jako neuvolněný zastupitel na Praze 13.

Ke své vizi působení v dozorčí radě uvádí:

“Operátora ICT považuji za ideální nástroj, pomocí kterého je Praha schopná realizovat i větší IT projekty, ať už z pozice projektového řízení nebo vlastního vývoje. Při vhodném řízení a dozoru tak může městu ušetřit značné prostředky a poskytnout systémy jak pro Prahu, tak i jiná města v podobě open source aplikací.”