Praha pronajme stovky garážových stání

15. 03. 2024
Praha pronajme stovky garážových stání

Hlavní město Praha vypsalo záměr pronajmout více než 330 volných garážových stání. Dosud prázdné garáže městu přinesou asi tři miliony korun.

Garáže a garážová stání v městských částech Praha 8, 9, 11, 13, 14, Kunratice, Ďáblice, Čakovice a Miškovice město pronajme za nájemné ve výši 800 Kč/m2/rok, pro držitele ZTP nebo ZTP/P za 335 Kč/měsíc. Zájemci mohou předkládat písemné nabídky na podatelnu Magistrátu hlavního města Prahy, elektronicky na posta@praha.eu anebo prostřednictvím datové schránky 48ia97h nejpozději do 31. srpna 2024.

„I v okrajových částech města a na sídlištích bydlí celá řada občanů, kteří těžce shání místo k parkování. Pronájem garáží v majetku města, které roky ležely ladem, je proto logický krok,“ říká radní pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský.

. „Za pronájem garáží a garážových stání, které dosud nebyly pronajaté, město získá asi tři miliony korun. Informace o poptávce nám poslouží pro další cenotvorbu pronájmů garáží v podobných lokalitách,“ říká Zábranský.

Více informací najdete zde: https://realitniportalpraha.cz/cs/Nonresidential/2879 a seznam všech nabízených garáží zde: 4b8ea280-392a-4bd6-acba-453a28dcfdb8.pdf (realitniportalpraha.cz).