Praha hledá nájemce atraktivních nebytových prostor v centru města

10. 11. 2023
Praha hledá nájemce atraktivních nebytových prostor v centru města

Hlavní město pokračuje v trendu otevřených výběrových řízení, aktuálně hledá nájemce několika atraktivních nebytových prostor v historickém centru metropole včetně restaurace v ulici Karoliny Světlé a obchodních či kancelářských prostor v ulici Michalská. Zájemci o celkem deset nebytových prostor na Starém a Novém Městě mají na podávání nabídek více než měsíc. Podrobnosti je možné nalézt na realitním portálu hl. m. Prahy. Prostory budou poprvé nabízeny i přes realitní server Sreality.cz.

„Od covidu se městu občas stává, že se o lukrativní pronájmy nikdo nehlásí a nebytové prostory tak zůstávají delší dobu neobsazené. Abychom zvýšili informovanost o výběrových řízeních na nájemníky, rozhodli jsme je se proto poprvé po dlouhé době umístit nejen na realitní portál Prahy a úřední desku, ale i na server Sreality, na který jsou podnikatelé zvyklí. Věřím, že o pronájmy bude ze strany podnikatelů zájem a v otevřených výběrových řízeních vybereme dobré partnery pro město,“ uvádí radní hl. m. Prahy pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský.

U restaurace v ulici Karoliny Světlé a obchodu a kancelářských prostor v Michalské ulici je stanovena minimální požadovaná výše nájmu. U nebytových prostor přístupných z ulice je zakázáno provozovat herny, směnárny, cannabis shopy, nehtová studia a další předem stanovené nepodporované činnosti. Podmínkou účasti ve výběrovém řízení je ve všech případech složení jistoty. Výběrová řízení jsou jednokolová.

Další nebytové prostory Praha nabízí v ulicích Železná, Na Florenci a Rytířská, poslední jmenované byly zkolaudovány jako provozovny rychlého občerstvení. Zájemcům je v rámci listopadu k dispozici několik termínů prohlídek nabízených prostor.

Podrobnější informace včetně úplných podmínek účasti ve výběrovém řízení zájemci nalezou na stránkách realitního portálu hl. m. Prahy u jednotlivých nabízených prostor:

Praha pronajme stovky garážových stání
15.03.2024

Praha pronajme stovky garážových stání

Hlavní město Praha vypsalo záměr pronajmout více než 330 volných garážových stání. Dosud prázdné garáže městu přinesou asi tři miliony korun. Garáže a garážová stání v městských částech Praha 8, 9, 11, 13, 14, Kunratice,...