Zastupitelé na Magistrátu

Co děláme

Vytvořili jsme na magistrátu koalici, která bude efektivně spolupracovat a nebude rozhodovat podle zájmů jednotlivců. Hned jako první chci změnit způsob dosazování lidí do vedení městských firem a zabránit přesouvání veřejných peněz do soukromých kapes. Zaměřím se taky na modernizaci úřadů, abychom nemuseli obíhat fronty, a na údržbu majetku Prahy, aby nám přestaly padat mosty. Udělám radnici otevřenější Pražanům a zpřístupním všechny informace o hospodaření města. – Zdeněk Hřib

Klub zastupitelů řeší politiku na celopražské úrovni. Hlavními tématy jsou doprava, hospodaření s majetkem města, obsazování dozorčích rad v městských firmách, územní plánování, informatika a řešení podezřelých kauz.

Můžeme vám pomoci např. když vám mají naplánovat v obci nevhodně velké sídliště, když máte podezření na korupci na Magistrátu či v městské firmě či když se vám nedaří vyřešit určitou věc s příslušným radním.

Základní dokumenty:

Kde nás najdete

Klub Pirátů v Zastupitelstvu hl. m. Prahy Nová radnice, Mariánské nám. 2, Praha 1, místnost č. 38 v přízemí

Mapa Platnéřská, Magistrát hl. m. Prahy, Nová radnice

Většinou jsme v kanceláři od 10.00 do 18.00 hodin. Pokecat si s námi můžete i přes otevřené okno z Platnéřské ulice (najdete nás snadno podle vlajek). Chcete-li jít na jisto, domluvte si prosím schůzku předem.

Připojte se

• Domluvte si individuální schůzku v konkrétní věci se zastupitelem, který má danou oblast na starost, a to přes Honzu Loužka, zveřejňovače klubu
  • Hledáme odborníky na různé oblasti, kteří by nám pomohli v konkrétních případech s posouzením konkrétních návrhů rozhodnutí předkládaných zastupitelstvu (např. dopraváky, právníky, stavaře, ekonomy, informatiky, znalce)
  • Přihlaste se jako stážista či stážistka (vhodné i pro studenty středních škol zajímajících se o politiku či administrativu)
  • Pokud se vám nechce nikam chodit, ale rádi byste pomohli, zkuste si vybrat některý z úkolů pro dobrovolníky.

Budeme rádi, pokud se ozvete. Na konkrétní spolupráci se domluvte telefonicky s naším asistentem Honzou Loužkem.