Vítáme tě u Pirátů!

Informace pro registrované příznivce a zájemce o členství

Pirátská strana komunikuje na fóru, které je otevřené pro všechny, a proto se i ty můžeš podívat na to, co právě řešíme a jaké máme názory a postoje. Na zbytečné formality si nehrajeme, proto si všichni tykáme.

Pro příznivce Pirátů, kteří se chtějí více zapojit do našich aktivit, je nejjednodušší se na fóru zaregistrovat a stát se tak registrovaným příznivcem. Má to řadu výhod:

• možnost přispívat do internetového fóra a dalších pirátských systémů
  • právo být volen do komisí a jmenován do odborů strany s výjimkou jejího vedení
  • právo ucházet se o kandidaturu do obecních voleb pod Pirátskou vlajkou
  • pravidelné informace o akcích v kraji a každotýdenní Pirátský newsletter.

Při registraci můžeš vyplnit osobní informace, zájmy, zaměstnání apod. Nemusíš prozradit vše, je to na zvážení, ale s reálným člověkem se vždy lépe jedná. My si na otevřenosti zakládáme, občanské jméno je znakem důvěry. Je nezbytně nutné vyplnit funkční e-mail, který pravidelně čteš.

Jestli tě zajímají i lokální témata, připoj se v registraci ke Krajskému sdružení (KS) a svému nejbližšímu Místnímu sdružení (MS). Můžeš se zapojit do diskusí na fóru a zapojit se do celostátního dění, ale reálné věci se dějí i ve tvém nejbližším okolí. Mnohem lépe se ti bude o Pirátech přemýšlet, když se přijdeš podívat na nějakou schůzi místního či krajského sdružení.

Postup pro registrované příznivce

1. Zaregistruj se do Pirátského fóra a zapoj se do dění.
  2. Zaregistruj se do Nalodění a sám si vyber, co tě zajímá.
  3. Kontaktuj krajské koordinátory.
  4. Zúčastni se jakékoliv naší aktivity.

Členové

Až se dostatečně zapojíš do aktivit místního sdružení a lépe se poznáme, můžeš se stát členem Pirátské strany. Zapojíš se do rozhodování a můžeš lépe ovlivňovat směřování naší lodi. Za člena tě přijme příslušné Místní nebo Krajské sdružení.

Každý pirátský kraj má své koordinátory, což je něco jako tajemník sdružení. Jsou to lidi v pracovním vztahu se stranou a umí poradit v praktických a formálních věcech.

Postup pro zájemce o členství

Pokud se chceš stát členem, tak už jsi pravděpodobně zaregistrovaný na Pirátském fóru i v Nalodění a asi už tě známe i osobně. Přesto tě prosíme:

1. Založ si ve fóru vlákno se svým jménem v sekci Zájemci o členství a napiš, proč se chceš stát členem a co chceš u Pirátů dělat, nebo už jsi dělal. Jak založit nové vlákno se dozvíš zde.
  2. Počkej na všetečné dotazy na fóru. Buď trpělivý. Odpovídej upřímně a neboj se vyjádřit vlastní názor.
  3. Spoj se s nejbližším místním sdružením, přijď na setkání s příznivci a zapoj se. Pokud si nebudeš vědět rady, obrať se na koordinátory. Rádi ti pomůžou.
  4. Naplánuj si cestu na některou ze schůzí KS nebo MS, které se konají zpravidla jednou za měsíc. Včas informuj krajské koordinátory nebo příslušné předsednictvo o své účasti a o tom, že máš zájem o své grilování. Ničeho se neboj, jde především o osobní setkání a zodpovězení doplňujících dotazů. Také se dozvíš něco o struktuře Pirátů, informačních systémech apod.
  5. Na stejném setkání můžeš odevzdat vyplněnou a podepsanou přihlášku.
  6. Příslušné předsednictvo poté bude veřejně hlasovat o tvém přijetí.
  7. Po přijetí, prosím, pošli členský příspěvek na náš transparentní účet. Výše příspěvku záleží na tvém vlastním zvážení a finančních možnostech, minimum je 200 Kč, a platí se pravidelně každý rok (můžeš nastavit trvalý příkaz).

Po přijetí

• Tvůj login pro přihlášení na fórum se změní na Jmeno.Prijmeni.
  • Máš e-mail a jabber ve tvaru jmeno.prijmeni@pirati.cz.
  • Můžeš hlasovat na místním, krajském nebo celostátním fóru.
  • Můžeš kandidovat do libovolných funkcí ve stranických orgánech či svým hlasem podporovat kandidatury ostatních.
  • Můžeš vytvářet členské podněty

Hlavní informační systémy Pirátů

• V internetovém fóru najdeš hlasování, podněty a přípravy pro tiskové zprávy nebo pro přijímání členů. Jedná se o místo pro pracovní diskusi strany obecně. Neužívá se však jako chat. Viz také pravidla fóra.
  • Web centrální - pirati.cz a krajský - pirati.cz. Tady prezentujeme program, předpisy, usnesení, zápisy i výstupy z diskuzí na fóru.
  • Kalendář centrální a krajský. Sem vkládáme všechny happeningy, schůze, zasedání a další významné akce. Pokud bys měl vlastní návrh, kontaktuj našeho koordinátora.

Pokud máš zájem, můžeš si přečíst návod pro nováčky, obecné návody a návody technického rázu.

Vítej na palubě!