Konference o dopravních kartách za účasti piráta

25. 01. 2015
Tagy
Konference o dopravních kartách za účasti piráta

Pirátští zastupitelé Ondřej Profant a Jakub Michálek byli pověřeni primátorkou Adrianou Krnáčovou ohledně řešení nepříliš šťastné situace okolo OpenCard. To znamená hledání možných alternativ; nových možností a způsobů, jak do budoucna doplnit, nebo snad i nahradit současnou kartu. Přestože se oba zastupitelé tomuto věnují již dlouhodobě, a nejsou v tom mezi Piráty sami, řadu otázek lze zodpovědět jen na mezinárodní úrovni. Proto se Ondřej Profant vypraví na odbornou konferenci Transport Ticketing do Londýna. Zde proběhne několikadenní blok přednášek o možnostech moderní dopravy. Od konference si slibujeme především seznámení se s aktuálním londýnským systémem a s dalšími světovými implementacemi a koncepty pro platby za dopravu.

Cestovné je proplaceno magistrátem, ubytování a vstup na konferenci platí společnost Visa, která nabídla své řešení platby za dopravu prostřednictvím bezkontaktních platebních karet jako jednu z možných náhrad stávajícího systému od firmy EMS. Piráti pečlivě studují podklady ke všem nabízeným variantám a průběžně je připomínkují. Zároveň město i ROPID pracují na požadavcích vhodných pro Prahu.

Jak je naším dobrým zvykem, akci budeme reportovat (na sociálních sítích, blogu, v zápisu) a všechny schůzky zveřejníme v seznamu lobbistických kontaktů. Více informací o činnosti pirátských zastupitelů, kteří se projektu OpenCard věnují, naleznete na pirátském redmine, stejně jako prozatím shromážděné a připravené podklady k technické a věcné stránce věci.

Účast na konferenci samozřejmě nepředjímá jakékoliv řešení pro Prahu. Jakékoliv budoucí řešení, na kterém by se Piráti podíleli, projde přísnou odbornou kritikou.

Kam dále?