Michal Geisler

Michal Geisler se narodil v roce 1987, vyrůstal v Náchodě a v roce 2006 se přestěhoval do Prahy.

Vystudoval historickou sociologii na FHS UK. Ve svém doktorandském výzkumu se věnoval sociální historii autismu v České republice. Publikoval několik odborných textů a ve spolupráci s nakladatelstvím Karolinum připravuje k vydání svoji první monografii o autismu, neurodiverzitě a dopadu měnícího se odborného poznání na život lidí s autismem a jejich rodin.

Pracoval ve výzkumu, v neziskovém sektoru a v sociálních službách. Kupříkladu působil v sociálních službách pro lidi s autismem, a to nejprve v Praze, následně 4 roky ve Velké Británii. Po návratu do Prahy pracoval jako sociolog a account manager ve výzkumné agentuře Median. Sjednával a řídil výzkumné projekty pro instituce státní správy, neziskové organizace a veřejnoprávní média. 6 let působil jako dobrovolník v organizaci Člověk v tísni. Od června 2020 je členem týmů poradců primátora Zdeňka Hřiba, kde se věnuje analytické činnosti, přípravě podkladů i PR aktivitám.

Mezi jeho záliby patří hra na baskytaru a nezávislá hudební scéna různých žánrů.