Ing. Michaela Poláková

Michaela Poláková je členkou dozorčí rady společnosti Pražské vodohospodářské společnosti a.s. Zvítězila ve výběrovém řízení uskutečněném Piráty.

Vystudovala ČVUT v Praze, a prakticky od dob studií byla zaměstnána v renomovaných stavebně-technických firmách převážně zahraničních investorů, kde se postupně vypracovala až do vrcholového managementu, konkrétně na pozici finanční ředitelky. Věří, že získané know-how a zkušenosti lze dobře využít pro zefektivnění řízení v komunální správě. Na Jižním Městě žije od roku 1984, s občasnými pracovními pobyty v zahraničí.

K vodohospodářství se dostala hned krátce po studiích, když začala pracovat právě v Pražských vodovodech a kanalizacích a.s., v níž má v současné době majetkový podíl i hlavní město Praha. Zkušenosti a praxi finanční ředitelky nabyla například ve firmách GES Media Assets a Avast Software, odkud se přes holding GDF SUEZ opět vrací do technických oborů. S pražským magistrátem prolupracuje jako neplacená konzultantka se zkušeností s investigativní činností, auditem a bussiness intelligence pro městské společnosti, které se zabývají převážně vodním hospodářstvím.

Je členkou výboru pro územní rozvoj a životní prostředí na Praze 11. Mezi její zájmy patří architektura, cestování a hudba, hraje na příčnou flétnu. Je bez politické příslušnosti.